Diş Eti Ameliyatları

Diş eti ameliyatı, diş eti hastalıklarının tedavisi için yapılan cerrahi işlemlerin bütünüdür.
Farmalink
Diş Eti Ameliyatları İçin Ürünler

Diş eti ameliyatı, diş eti hastalıklarının tedavisi için yapılan cerrahi işlemlerin bütünüdür. Diş eti hastalıkları, dişlerin etrafındaki dokuların iltihaplanması ve zarar görmesi sonucu ortaya çıkmaktadır.

Diş eti hastalıkları, bakteri plağı oluşumu,  diş eti kanamaları, çekilmesi, iltihaplanması (gingivitis) ve sonunda periodontitise uzanan bir süreci ifade eder. Kanama, ağrı, şişlik gibi belirtilerle kişiyi rahatsız etmeye başlar, sonunda da diş kaybına kadar gidebilir.

Gengigel Nasıl Etki Eder?

Dişler,  ağız içerisinde durabilmek ve çiğneme işlemi yapabilmek için destek dokulara ihtiyaç duyarlar. Bu dokular, diş eti dokularıdır. Diş eti hastalıklarının önlenmesi veya tedavisi; doğal dişlerin korunması, daha rahat çiğnemenin ve daha iyi bir sindirimin sağlanması gibi diğer faydaları da beraberinde getirir.

Diş etinde meydana gelen rahatsızlıklara genel olarak periodontal hastalıklar denir. Ağız içerisinde diş çürümesinden sonra en sık rastlanan rahatsızlıktır, bir veya bir çok dişi etkileyebilir. Çürük olmayan dişler bile bu hastalık nedeni ile kaybedilebilir. Dünya Sağlık örgütü verilerine göre periodontal hastalıklar, diş kaybının en önemli nedenlerinden biridir (World Health Organization, Oral health. Fact Sheet 318, 2012)… 

Bu rahatsızlıklar, diş hekimleri veya diş eti konusunda özel uzmanlığı olan periodontologlar tarafından mutlaka değerlendirilmeli ve nedene yönelik tedavi uygulanmalıdır.

Diş eti hastalıklarının ilerlemesi durumunda da diş eti ameliyatı gerekebilmektedir. Diş hekimi veya periodontolog tarafından yapılan bu işlem, genellikle lokal anestezi altında gerçekleşir.

Diş eti ameliyatı nedir?

Diş eti ameliyatı, diş etinin kesilerek çıkarılması veya yeniden şekillendirilmesi yoluyla gerçekleştirilen  işlemdir. Ameliyat sırasında, ihtiyaç halinde diş etinin altındaki kemik de şekillendirilebilmektedir. Bu işlem, kemik dokusu hasar görmüş veya dişleri saran kemik dokusunun yeniden oluşmasını sağlayacak şekilde yapılabilmektedir.

Diş eti ameliyatı, diş eti hastalıklarının tedavisinde olduğu kadar, diğer bazı diş tedavilerinde gerekebilmektedir:

  • İmplant: İmplant cerrahisi, diş köklerini metal, vida benzeri direklerle değiştiren ve hasarlı veya eksik dişlerin yerine gerçek dişlere çok benzeyen ve işlev gören yapay dişler yerleştiren cerrahi süreci de kapsar. Diş implantları için gerekli kemik veya diş eti hacmi yoksa söz konusu ameliyat yani kemik ve diş eti elde oluşturma ameliyatları gerekebilmektedir.
  • Estetik amaçlı: Diş eti ameliyatı, dişlerin daha uzun veya daha kısa görünmesini sağlamak için estetik amaçlı da yapılabilmektedir. 

Diş Eti Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Diş hekimi veya periodontolog tarafından yapılan bu işlem, genellikle lokal anestezi altında gerçekleşir. İşlem sırasında diş eti kesilerek çıkarılabilir veya yeniden şekillendirilebilir.

Ameliyatın çeşitli aşamaları şöyle özetlenebilir:

  • Anestezi: İşlem sırasında lokal anestezi uygulanır.
  • Kesme: Diş eti hastalığı nedeniyle zarar görmüş dokuların kesilmesini içerir. Bu işleme küretaj denir.
  • Şekillendirme: Diş eti hastalığından kaynaklı kemik kaybı varsa kemik yeniden şekillendirilmesi gerekebilir (flap operasyonu, serbest diş eti grefti operasyonu).
  • Dikiş: Kesilen diş etinin ve destek dokularının dikişle kapatılması durumudur.
  • İyileşme: Diş eti ameliyatından sonra yaranın iyileşme sürecidir.

Diş hekiminiz, ameliyat ardından ağız hijyeni hakkında bilgi verecek ve dişlerinizi nasıl temizleyeceğinizi ve bakımını nasıl yapacağınızı açıklayacaktır. Hekiminizin önerilerini titizlikle uygulayınız. Bunun yanısıra,

  • Çok soğuk ya da çok sıcak içecekler tüketilmemelidir.
  • Sigara ve tütün türevleri tüketilmemelidir.

Bu işlemin başarıya  işlemin başarıya ulaşmasındaki belirleyici faktörlerden biri de  sonrasındaki ağız bakımıdır. Gengigel bu konuda size yardımcı olacaktır. 

Gengigel Nasıl Etki Eder?

Hangi Gengigel’i kullanmalıyım?

Günlük ağız bakımı rutininde ağız içi floranızı sağlıklı tutmak için Gengigel Hydrogel ağız gargarası ve Gengigel diş ve diş eti macunu yardımcı olacaktır.

Bu web sitesinde çeşitli kullanım alanlarında Gengigel’in kullanımından bahsedilmektedir. Bu gruplar aşağıdaki ana başlıklar altında toparlanbabilir:
Farmalink
Gengigel ürünleri güvenlidir. Ürün ülkemizde ve yurt dışında bir çok saygın klinik tarafından kullanılmış, klinik araştırmalar yapılmış, bu araştırmaların sonuçları ulusal/uluslararası saygın bilimsel dergilerde yayınlanmıştır. Bilinen ilaç etkileşimi veya yan etkisi yoktur. Diğer ilaçlarla birlikte kullanılabilir.

Formülünde yer alan ksilitol sayesinde diş çürümesine ve kan şeker seviyesinde değişmeye sebep olmaz.

Diyabetik hastalarda, yaşlılarda, gebelerde, özel tedavi gerektiren hasta gruplarında güvenle kullanılabilir.
Farmalink
Çerez Politikamız

Çerez Politikasını Görüntüle